Stempeltips & onderhoud

De stempelinkt van Versacraft en Versamagic is heel gemakkelijk om te gebruiken. Het zijn kleine doosjes, maar omdat het stempelkussen hoger ligt dan de rand kan je hier heel goed ook grotere stempels mee inkten. Of je kan zelfs met verschillende kleuren werken.

Stempelen met versacraft inkt 

1. Neem je stempel in je ene hand en dep met de andere hand met het inktdoosje op je stempel. Afhankelijk of er nog veel of weinig inkt op het kussentje zit, moet je meer of minder druk uitoefenen bij het deppen.

2. Probeer ervoor te zorgen dat er niet te veel inkt op de rand van je stempel/rubber belandt, om vlekken te vermijden.

3. Zorg voor een vlakke ondergrond. Stempel je op stof, probeer deze dan zo plat mogelijk te leggen.

4. Zet je stempel recht op de ondergrond en druk goed aan, zonder daarbij de stempel te bewegen.

5. Haal je stempel in één vlotte beweging weg. Klaar!

Ondervind je toch problemen bij het stempelen? Misschien gebruik je de verkeerde inkt of is je stempel beschadigd. Neem dan gerust contact op, misschien kan ik helpen!

Made in … Gent

Samen met Atelier Watt zocht ik naar een hedendaags design die de stempels typisch MINO maken. Elke stempel wordt in het atelier in Gent gelasercut uit ecologisch rubber en daarna verlijmd op natuurlijk, onbehandeld fineerhout. Voor de verpakking ontwierpen we een doosje dat de natuurlijke look van de stempels benadrukt. Het is gemaakt uit een papier met FSC label, d.w.z. dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Na productie komen de stempels via een fietskoerier terug bij MINO terecht en worden ze met veel zorg verpakt en verzonden.

Je stempel onderhouden

Een stempel van MINO is gemaakt van ecologisch rubber en natuurlijk, onbehandeld fineerhout. Gebruik een (vochtig) doekje om het rubber schoon te maken. Spoel de stempel nooit onder stromend water, dit kan het hout beschadigen. Bewaar je stempel in de verpakking op een donkere en droge plaats.

Leave your traces

We hebben er speciaal voor gekozen om de stempel uit onbehandeld hout te maken omwille van de natuurlijke look en de milieuvriendelijkheid. Ook het doosje lieten we bewust wit en onbedrukt. We vinden het zelf leuk dat zowel op de stempel als op het doosje na een tijdje gebruikssporen te zien zijn. Zo wordt jouw stempel heel persoonlijk en draagt het jouw vingerafdrukken. Dus stempel er op los en leave your traces!