Op bezoek bij Lotte Van Huyck

Gisteren had ik een meeting in het atelier van Lotte Van Huyck. Dat bevindt zich in het prachtige Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg. Het was de eerste keer dat ik daar kwam (toegegeven, ik wist zelfs niet dat het bestond) en ik fietste al snel verloren in de wirwar van kasseistraten en steegjes. Achter een klein deurtje zat een prachtige ruimte verscholen, waar Lotte haar knitwear ontwerpt. Geen wonder dat er hier mooie dingen ontstaan. De dambordtegels en spierwitte muren vormen een subtiel contrast met de zachte texturen van de garens op de bobijnen en de sjaals en truien die hier van de breimachine komen gerold. 

Waarvoor Lotte mij vroeg eens langs te komen, hou ik nog eventjes geheim. Maar je ziet het snel hier verschijnen!


Post een reactie

Reacties moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.